All American Rhythm Section


Avui et parlem de la "All American Rhythm Section": la secció rítmica de la Big Band que dirigí Count Basie entre l'any 1937 i l'any 1944.


La "All American Rhythm Section" comptava amb 4 músics d'excepció: Walter Page al contrabaix, Jo Jones a la bateria, Freddie Green a la guitarra i el mateix Count Basie al piano. Mentre que Page i Jo Jones estaven a la orquestra de Basie des del principi (1935), Freddie Green s'uní a la banda uns anys més tard (1937), i és quan es produí l'alquímia que fa néixer una de les seccions rítmiques més important de la història del jazz, reconeguda com la quinta essència del swing.


Segons diferents historiadors del jazz (com ara Ted Gioia i Gunter Schuller), la "All American Rhythm Section" té un paper central en sintetitzar evolucions que s'havien donat en la primera part dels anys 30s per crear una nova forma de tocar jazz junts.


És a dir: Jones, Green, Page and Basie creen una dinàmica més horitzontal (per oposició a la verticalitat del hot jazz dels anys 20 i del swing dels Henderson i Lunceford)*, asseguda en un feel 4/4 (el contrabaix toca en cada beat, en compte de cada dos beats) i que dona a cadascú la possibilitat de fer contribucions melòdiques i improvisades en cada moment, sense arriscar la cohesió del conjunt.


És en aquest sentit que la big band clàssica de Count Basie és, més que cap altre banda de l'Era del Swing, la porta oberta cap a les formes del jazz que està per arribar (The Shapes of Jazz to Come), i en particular el Bebop.


🔊🔊 Escolta: "Every Tub", "Panassie Stomp", "Jive at Five" en els Decca Recordings per sentir la "All American Rhythm Section" en el seu esplendor.


*A la seva autobiografia, Frankie Manning parla de la horitzontalitat de la música de Count Basie i de com va influenciar la seva forma de ballar.


#allamericanrhythmsection #jojones #countbasie #jazz #jazzmusic #freediegreen #walterpage #seccioritmica #deccarecords #swing #swingculture #eltallerswing


#barcelona

9 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo