Teddy WilsonNascut a Austin (Texas) l'any 1912, Teddy Wilson fou un dels pianistes més importants de l'Era del Swing. Inspirat per Art Tatum, Fats Waller i Earl Hines, desenvolupà un estil propi, marcat per la delicadesa, un swing lleuger i estilitzat però irresistible, i un virtuosisme excepcional.


Destacà com a sideman en el trio i el quartet de Benny Goodman (amb el bateria Gene Krupa i el vibrafonista Lionel Hampton), però també com a líder en una sèrie de grabacions fetes entre 1936 i 1939 amb diferents conjunts de 7/8 músics triats per ell mateix. En particular, les grabacions d'aquest període amb la cantant Billie Holiday tingueren un ressó molt especial i són considerades la máxima expressió de la música swing en petit format (per oposició al swing de les Big Bands).


A banda de la seva importància musical, la seva entrada en el trio de Benny Goodman també tingué una importància social i política: amb l'arribada de Teddy Wilson, el Benny Goodman trio esdevingué el primer ensemble de jazz racialment integrat (és a dir, amb músics negres i músics blancs). Tot i aixó, el fet de que l'ensemble fos integrat malauradament no implicava que només toqués en llocs que no practicaven la segregació: més d'una vegada Teddy Wilson hagué de dormir i menjar (i moltes més coses) en llocs diferents que els seus col·legues blancs.Podcast sobre Teddy Wilson:

https://www.rtve.es/play/audios/solo-jazz/solo-jazz-teddy-wilson-pianista-musico-vibrantes-11-05-20/5573264/


#blackamericanhistory#blackdancehistory#tapdance#jazzdance#dansa#solojazz#jazzmusic#jazz#jazzhistory#music#blackamericanculture#blackculture#jazzpiano#teddywilson#bennygoodman#bennygoodmantrio#swing#swingmusic#swinghistory

3 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo