The Four Step BrothersAvui et parlem del gran quartet de tap "The Four Step Brothers"!


El grup començà com un trio, l'any 1925. Els primers tres membres eren Maceo Anderson, Al Williams and Red Walker. L'any 1927, s'afegí el ballarí Sherman Robinson i es quan passaren a dir-se The Four Step Brothers.


El grup es caracteritza per la gran sofistifació de les seves actuacions, que incorporen - entre d'altres coses - rhythm tap i acrobàcies vertiginoses. Un dels seus numeros més emblemàtics era el challenge dance en què cadascú dels brothers feia un solo en el seu torn, intentant sobrepassar els altres, acompanyat tan sols per la base rítmica produïda pels altres tres brothers.


Al voltant dels dos membres estables (Al Williams i Maceo Anderson), The Four Step Brothers tingué una trajectoria de més de 40 anys, que començà el Cotton Club amb la orquesta de Duke Ellington, i els dugué a ballar en moltes pel·lícules i assolir una estrella en el Walk of Fame de Hollywood, l'any 1988. L'any 1950, foren el primer grup afroamericà en sortir en la televisió, en "Milton Berle's Texaco Theater", enmig de les protestes dels esponsors d'aquest show (Texaco).N.B: Ens ha sigut impossible trobar qui és qui en aquesta foto. Tampoc podem estar segurs al cent per cent que els noms que hem posat es corresponen amb les imatges, ja que els hem atribuït basant-nos en altres fotos de Prince Spencer i Maceo Anderson. Ens sembla que les dificultats que hi ha per trobar aquesta mena d'informació reflecteix la manera gairebé sistemática en què els afro-americans són parcialment (o totalment) esborrats de la història de les seves dances.Fonts:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Four_Step_Brothers

http://memory.loc.gov/diglib/ihas/loc.music.tdabio.49/default.html

Marshall and Jean Stearns, Jazz Dance: the story of American Vernacular Dance


#blackamericanhistory #blackdancehistory #tapdance #jazzdance #dansa #solojazz #fourstepbrothers #ball #solojazz #racocultural #maceoanderson #princespencer #flashdance #acrobatics #acrobàcies

23 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo